top of page

Elämäntapamuutos-ryhmä

OTA RUOKAVALIO JA LIIKKUMINEN HALTUUN!

Laadukasta ohjausta pienryhmässä: ryhmässä liikkuminen on mielekästä ja tehokasta!

Saat käyttöösi ohjaajien tuen ja lisäksi ryhmä luo kannustavan ja motivoivan ympäristön missä liikkua!

Ohjaajina autamme sinua tavoitteissasi: liittyivät ne sitten kehon koostumukseen, ateriarytmitykseen tai ruokavaliovalintoihin, tai kenties omaan energiatasoosi ja liikunnan ilon löytämiseen.

 

Usein pienistä muuttujista löytyy suuri kokonaisvaikutus, ja tarkoitus onkin etsiä juuri sinulle sopivia valintoja.

Elämäntaparyhmäläisille laaditaan ravinto-ohjelmat, kuntosaliohjelmat ja ehdotelma mahdollisiin aerobisiin harjoitteisiin. Yhteisillä treenikerroilla käymme läpi, kuinka tehostaa harjoittelua turvallisesti, ja kokeilemme lihaskuntoharjoittelun lisäksi myös muita liikuntamuotoja.

Kurssin aikana sinulle koostuu kattava teoriapankki liikkumisesta ja ravinnosta, sekä tietotaitoa ja oivalluksia millä pienillä muutoksilla voit vaikuttaa hyvinvointiisi.

TAMMIKUUN 21.

KÄYNNISTYY UUSI ELÄMÄNTAPARYHMÄ!

tervetuloa mukaan!

ELÄMÄNTAPAMUUTOS STARTTI - PIENRYHMÄN SISÄLTÖ

- liikuntaohjelmat ( mm. kuntosaliohjelmat , keskivartalotreeniohjelma, kotitreeniohjelma )

- Ruokavaliot, sekä laaja valikoima reseptejä, joihin laskettu makrot valmiiksi.

-yhteiset treenit kerran viikossa liikunta-alan ammattilaisten opastuksella. treenien kesto 60 minuuttia.

-teoriaa ravitsemuksesta: tärkeimmistä tekijöistä edistämään hyvinvointia ja painonhallintaa,

sekä keskustelua yhdessä myös motivoinnista ja arjen hallinnasta.

Pienliikuntaryhmän kesto 6vk, ryhmä kokoontuu viikoittain samaan aikaan sunnuntaisin.

21.1 alkava ryhmä kokoontuu klo 14 alkaen.

Kurssin kokonaishinta 140e, sis. alv. 

( hinta ei pidä sisällään kuntosalikorttia. )

Kurssille mahtuu max. 5 osallistujaa

Kurssin vetävät Johanna Koskinen ja Pia Vainikka

 Tässä toisen kurssivetäjämme ja ryhmäliikuntaohjaajamme Pia Vainikan oma tarina elämäntaparemontistaan:

Olin vuosia kokeillut jos jonkinmoista diettiä, pussikuureista karppaukseen.

Olen osallistunut useampaan verkkovalmennukseen, missä 6 viikossa saatiin painoa alas, mutta kuinka ollakaan kaikki tulivat hyvin pienessä ajassa takaisin.

Eräänä kauniina aamuna tajusin että elämä ei voi jatkua näin. Oma peilikuva ei miellytä eikä tapaturmissa sattuneet vahingot kropassani kestäneet painolastia mitä kannoin päivästä toiseen mukanani. Tajusin että minun on muutettava suunta elämässä kokonaan. Ei ole mitään pikadieettiä tai helppoa tapaa saada omaa kehoani terveelliseen tilaan.

Käänsin kelkan kohti uutta elämää.

 

Ensin opettelin syömään useamman kerran päivässä ja yht’äkkiä huomasin, että painohan tippuu. Muutamia kuukausia opettelin vain ruokailurytmejä, jonka jälkeen päätin ottaa apuvoimia matkaan. Otin puhelimen käteen ja soitin Koskisen Johannalle, josko hän voisi minua auttaa. Tämä oli paras puhelu, mitä olen elämäni aikana soittanut.

Johanna teki minulle ruokavalion ja tajusin että ruokailutottumuksissani oli vielä paljon korjattavaa.

Samaan aikaan aloitin kuntosaliharrastuksen.

Muistan kuinka sanoin vielä Johannalle ensimmäisessä tapaamisessa.:

” saattaa olla että käyn vain kerran kaksi salilla, koska punttijutut eivät koskaan ole olleet juttuni”. Olen kyllä harrastanut ryhmäliikuntaa ja eritoten rakastamaani bodypumppia useita vuosia, mutta kuntosalin puolen koin itselleni vieraaksi. Tekniikat eivät olleet hallussa, eikä aiemmin kokeilemani pt-palvelut olleet vakuuttaneet.

 

Johannan kanssa valmennuksessa kiinnitettiin huomiota perusasioihin, asioista ei tehty liian monimutkaisia, mutta silti tuotiin selkeästi esiin, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota ja vaadittiin vastuullisuutta ja realistista kykyä arvioida omia valintoja.

Tässä valmennuksessa treenistä tuli ensimmäisen kerran salin puolella mielekästä, kun sain vihdoin oikeat opastukset tekniikoihin, ja sitä myötä tulostaso nousi, mikä palkitsi uudella tavalla!

 

Kuinkas kävikään, nyt 3 vuotta tavoitteellista treenausta takana. Johanna sai kuntosali kokemukseni aivan uudelle tasolle! Vielä tänäkin päivänä, joka treenissä tulee jotain uutta, minkä seurauksena treeneihin ei vaan voi kyllästyä!

Kuntosaliharjoittelun rinnalla olen pitänyt koko ajan matkassa mukana rakastamani bodypumpin, siitä saan mukavaa vastapainoa rankemmille salitreeneille.

 

Nyt kehon muokkaantuminen on toissijainen seikka liikkuessa: nautin ylittäessäni itseni ja tehdessäni urheilullisesti hyviä tuloksia, mikä on vahvempi motivaattori mitä saattaa uskoakkaan!

 

Olen todella löytänyt sen oikean, ja itselleni sopivan tavan syödä, ja hallita omaa painoani. Liikunnasta on tullut nimulle elämäntapa, se tukee hyvinvointiani niin henkisesti kuin fyysisesti.

Tämän matkan aikana olen vuosien varrella fysiikan muuttumisen lisäksi saanut itselleni mittaamattoman arvokasta henkistä pääomaa: tiedän omaksuneeni niin paljon rakentavia, hyviä toimintapapoja, ettei minun enää tarvitse huolehtia siitä, että palaisin entiseen.

 

Vuosien varrella tiedän omaksuneeni myös vahvan tietotaidon voimaharjoittelusta ja muokannut fysiikkani, olen löytänyt minulle toimivat aerobisen muodot ja nautin niistä niin ryhmäliikuntatunneilla mukana ollessani, kuin ohjatessani muita.

 

Olen itse läpikäynyt saman matkan, pudottanut painoa pikkuhiljaa n.35kg. Tiedän, mitä kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen tarvitaan, miten paljon pitkäjänteisyyttä, sitoutumista ja välillä silkkaa sisua!

Tiedän myös omasta kokemuksestani, että liikkumisen ilon voi löytää missä lähtökunnossa tahansa – erityisesti, kun ympärillä kunnon tukiverkosto ja samanhenkisiä ihmisiä! Yhdessä olemme vahvempia!

 

Tervetuloa mukaan ryhmään, jossa olen itse myös mukana tsemppamassa, kannustamassa ja jakamassa kokemusta kanssanne!

 

Terveisin, Pietu

bottom of page